top of page

Nyutgåva av kultförklarad hårdrocksingel

Ibland får man lite udda uppdrag!


Idag fick jag nyutgåvan av hårdrocksgruppen ZONE ZEROs debutsingel ”Win or Die” i brevlådan. ZONE ZERO var ett hårdrockband från Gagnef i Dalarna som debuterade 1982 med just denna singel. Så mycket mer framgång blev det väl inte för dem även om denna singel är en kultklassiker i vissa hårdrockkretsar. Musiken är klart inspirerad av den nya hårdrockstrenden från England som var väldigt populär på den tiden (New Wave Of British Heavy Metal, tidigt 80-tal). Personligen har jag älskat denna singel ända sedan dess!


Du må tro jag blev paff när Pelle på skivbolaget DalaPop hörde av sig och ville få hjälp med en nyutgåva. Enda problemet, inga tryckoriginal fanns längre kvar. Det var bara att utgå ifrån ett sliten originalomslag och försöka rekonstruera allt så bra det gick. Bara att rita av loggorna på fram och baksidan så nära originalet det bara gick var en utmaning. Men kul var det!


Däremot är etiketterna på skivan nya för denna utgåva och någon röd vinyl hade inte originalsingeln. Men snyggt blev det!


Ett kul men också mycket annorlunda uppdrag!42 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page