top of page

En av musikhistoriens mest innovativa och udda popgrupperSVT visar just nu en dokumentärfilm och bröderna Ron och Russell Mael vilka utgör kärnan i den avartardistiska popgruppen SPARKS. Denna dokumentär har av många klassats som en av de bästa musikdokumentärerna någonsin.


Eller som SVT skriver: "Hur kan ett rockband vara framgångsrikt, underskattat, ikoniska förebilder och orättvist bortglömda på en och samma gång? Regissören Edgar Wright presenterar The Sparks Brothers, en musikalisk resa genom fem underliga och underbara decennier"

Fram till den 7 september kan man se filmen på SVT
 

Sparks gör inte bara bra (och lite udda) popmusik. De ansvarar också för några av musikhistoriens coolaste skivomslag... 

Kort info om Sparks

SPARKS är en amerikansk popgrupp som bildades 1971 av bröderna Ron och Russell Mael. Deras musik har genom åren omfattat många olika genrer, inklusive glamrock, new wave, synthpop och experimentell musik. Gruppens distinkta stil har kännetecknats av Russells höga röst, Ronns humoristiska och eklektiska texter, samt deras innovativa musikproduktion. SPARKS har influerat många andra artister och fortsätter att utforska nya musikaliska riktningar.


Officiell hemsida: https://allsparks.com

Taggar:

33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page