top of page

I dagens digitala mediaklimat kan tryckt media (om det görs rätt) vara en mycket bra idé.

I dagens snabba och teknikdrivna värld ses tryckta medier ofta som en kvarleva från det förflutna. Med framväxten av digitala medier har många förutspått nedgången av tryckta medier som ett kommunikations- och medieverktyg. Men i motsats till vad många tror är tryckta medier fortfarande ett relevant och effektivt verktyg för kommunikation och reklam. I det här blogginlägget kommer vi att utforska anledningarna till varför tryckta medier fortfarande är ett viktigt medium trots den digitala revolutionen.


För det första erbjuder tryckta medier en påtaglig upplevelse som digitala medier inte kan replikera. Till skillnad från digitala medier ger tryckta medier en fysisk och taktil upplevelse som engagerar flera sinnen. När du till exempel läser en tidning kan du känna texturen på papperet, känna lukten av bläcket och höra ljudet av sidorna som vänds. Detta skapar en unik och uppslukande upplevelse som inte kan replikeras genom att bläddra igenom en webbplats eller sociala medier.För det andra har tryckta medier en längre livslängd än digitala medier. Medan en tweet eller ett Facebook-inlägg kan försvinna inom några timmar, kan en tryckt publikation pågå i veckor, månader eller till och med år. Tryckt media kan sparas som referens, delas med vänner eller familj eller lagras i en samling. Denna livslängd gör tryckta medier till ett värdefullt verktyg för varumärkesbyggande, reklam och marknadsföring.


För det tredje är tryckta medier mer betrodda än digitala medier. Enligt en studie av MarketingSherpa litar 82 % av amerikanska internetanvändare på tryckta annonser när de fattar ett köpbeslut, jämfört med 25 % som litar på popup-fönster online. Tryckta medier har ett rykte om sig att vara mer trovärdiga och pålitliga än digitala medier, som ofta förknippas med clickbait, falska nyheter och bedrägerier.


Tryckta medier har ett rykte om sig att vara mer trovärdiga och pålitliga än digitala medier

För det fjärde erbjuder tryckta medier en målgrupp. Tidskrifter och tidningar är ofta inriktade på specifika nischer eller ämnen, som mode, sport eller företag. Detta gör att annonsörer kan rikta sitt budskap till en specifik målgrupp som är mer benägna att vara intresserad av deras produkt eller tjänst. Tryckta medier har också en mer definierad demografi, vilket gör att annonsörer kan nå en mer riktad målgrupp, vilket ökar chanserna för konvertering och avkastning på investeringen.För det femte erbjuder tryckta medier ett unikt estetiskt tilltal. Layouten, typografin och designen av tryckta medier kan skapa en visuellt fantastisk och minnesvärd upplevelse. Tryckt material kan vara mer visuellt tilltalande och kan framkalla en känslomässig respons från betraktaren. Detta gäller särskilt för högkvalitativa tryckta medier, som coffee table-böcker eller glansiga tidningar, som kan skapa en känsla av lyx och exklusivitet.


Tryckt material kan vara mer visuellt tilltalande och kan framkalla en känslomässig respons från betraktaren


Sammanfattningsvis är tryckta medier fortfarande ett relevant och effektivt verktyg för kommunikation och reklam. Den erbjuder en unik och uppslukande upplevelse, har en längre livslängd, är mer pålitlig, erbjuder en målgrupp och har en unik estetisk dragningskraft. I en digital värld erbjuder tryckta medier ett uppfriskande alternativ som kan sticka ut från mängden och skapa ett bestående intryck.
 

Vill ni ha hjälp med att ta fram broschyrer, foldrar, flyers med mera är det bara att höra av sig till BRUNZELL DESIGN så hjälper vi er med det.ELLER BOKA ETT MÖTE:
 27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page